U bent hier

Neurodiversiteit en werk

Ben je of heb je een werknemer met ADHD, ADD of autisme (ASS)?
 

Deze andere manier van informatie verwerken manifesteert zich op alle aspecten van iemands leven en dus ook op de werkplek. Organiseren, ordenen, tijd- en takenmanagement en het bewaken van de balans tussen werk- en privéleven, maar ook communicatie, zijn bekende struikelblokken voor mensen met ADHD, ADD en ASS. Met motivatie- en productiviteitsproblemen, ziekte en uitval als gevolg.

Na het stellen van een diagnose blijkt er vaak meer nodig. Iemand met ADHD, ADD of ASS weet nu hoe zijn of haar probleem heet, maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost. Bovendien komen naast deze stoornissen ook vaak andere problemen zoals leerstoornissen, depressies, verslavingen en angsten voor.

Omdat medicatie, groepsbehandelingen en reguliere behandelingen vaak niet toereikend zijn, werken Ordevos coaches samen met werknemer (client), werkgever en bedrijfsarts aan een praktische, individuele aanpak van de probleemgebieden die verband houden met ADHD, ADD en ASS.
Zo komen we tot optimale resultaten en bevorderen we duurzame inzetbaarheid van de medewerker.

Werknemers met AD(H)D en/of autisme zijn het meest werkzaam in ICT,  de zorg, overheden, technische beroepen en administratieve beroepen (top 5). Wanneer er een (dreigende) disbalans ontstaat in de psychosociale arbeidsbelasting bij deze medewerkers, is de normale aanpak bij overbelasting niet afdoende. Alleen wanneer er rekening gehouden wordt met de structurele ondergrond van de problemen en deze een plaats hebben in de manier van begeleiden en reintegreren, is het mogelijk om toekomstige uitval met dezelfde klachten te voorkomen.

Ordevos werkt regelmatig samen met o.a. vrijgevestigde bedrijfsartsen, Schreuder Arbo, Tijt BMW, MedPrevent, Zorg van de Zaak, Arbounie en De Menselijke Zaak.
De Ordevos coaches verzorgen met enige regelmaat werknemerbegeleiding /gespecialiseerd bedrijfsmaatschappelijk werk-trajecten voor Noorderbrug, Lentis, Avebe, Ziekenhuis Nij Smellinghe, Treant Zorggroep, Alliade, het Martini Ziekenhuis, verschillende gemeenten, Asus, ZH Tjongerschans, Noorderbreedte, Energiewacht en anderen.

------

Wat anderen zeggen:

"Ik heb de coaching, ondanks mijn sterk wisselende situatie, als aansluitend en concreet toepasbaar ervaren".- medewerker Alliade, een zorginstelling in Friesland.

"Ordevos speelt specifiek in op moeilijke casuistiek. Bedrijfsmaatschappelijk werk +"
- dhr. S., bedrijfsarts, regio Noord-Nederland

------

Interesse in onze scherpe, to-the-point trajecten of wil je eerst meer weten over hoe we precies helpen bij re-integratie en andere informatieverwerking? Meer informatie. of neem vrijblijvend contact op