Opleiding tot coach

ZO LEER JE EEN EFFECTIEF COACHINGSTRAJECT VOOR JE CLIËNTEN TE ONTWIKKELEN

Je leert cliënten zelf de regie te nemen in hun leven, door niet alleen kansen en moeilijkheden te bespreken, maar vooral tot actie aan te zetten: het trainen van vaardigheden. Je ontwikkelt een scherp oog voor de omgeving van je cliënten, op alle levensgebieden. Met de Ordevos- G.R.I.P. methode weet je hoe je een succesvol coachingstraject op maat samenstelt voor volwassenen met AD(H)D en ASS. En je leert hoe je de laatste kennis en ontwikkelingen binnen ons vakgebied naar de praktijk vertaalt en  succesvol toepast. Ordevos. Denkt anders.

(BETER) LEREN COACHEN EN BEGELEIDEN

Heb je ervaring met volwassenen met AD(H)D en ASS en wil je graag leren hoe je beter begeleidt of coacht? De erkende opleiding "Coaching van volwassenen met ADHD, ADD en ASS", begint in september. Na deze vijfdaagse training ben je in staat om:

  • uit te leggen wat het begrip "een andere informatieverwerking" inhoudt 

  • de omgeving van de client bij het coaching traject te betrekken

  • de Ordevos tools praktisch toe te passen in je clientencontacten

  • een coachings-of begeleidingstraject op maat te ontwerpen, uit te voeren en jezelf te controleren

  • concreet uit te leggen wat je wel en niet doet als AD(H)D/ ASS coach of begeleider

  • je clienten en belangrijke derden voor te lichten over ADD, ADHD en ASS en de gevolgen voor leven, werk en verwachtingen

 

 

ZO WORD JE ZELFSTANDIGE MET JE EIGEN ORDEVOSPRAKTIJK

Wil je door en er je (eigen) werk van maken? Na de vijfdaagse opleiding volg je dan deel II: de 15 individuele sessies waarin je leert als zelfstandige je eigen Ordevospraktijk te runnen. Hierbinnen werken we met jouw eigen inbreng en ervaringen uit de praktijk. In de periode  van 10-12 maanden waarin je deel II volgt, coach je zelf al cliënten. In de trainingssessies bespreek je o.a. casuistiek en je bedrijfsvoering. Voor onderdeel II van de opleiding is het wel nodig dat je de vijfdaagse opleiding met succes hebt afgerond.

ORDEVOS WORDT HOOG GEWAARDEERD EN BREED ERKEND

Zowel cliënten als coaches waarderen de Ordevos methode met hoge cijfers. Zo kregen we van de decanen van de Noordelijkie Hogeschool Leeuwarden, Het Van Hall Larenstein Instituut en Stenden University of Applied Sciences het rapportcijfer 8,5 voor hun ervaringen. Door onze erkenning door het CRKBO (Centraal Register Kortdurend Beroepsonderwijs) is de kwaliteit van onze trainingen gegarandeerd en betaal je 0% BTW.

DEELNEMERS OVER DE OPLEIDING

Uit de evaluatieformulieren van de vijfdaagse training:

"Een fijne ervaring om jou als vakvrouw te mogen meemaken. De integriteit waarmee je met jouw clienten werkt is hartverwarmend."

"Prima cursus, nu al wat aan in de praktijk!"

"Informatief, afwisselend en plezierig programma. Bij jou druipt de deskundigheid eraf (op een heel prettige manier)"

De vijfdaagse training in 2021 kreeg van de deelnemers aar liefst een 8,9  als gemiddelde eindcijfer. Verdieping op de thema's Psychiatriche Diagnostiek-algemeen, Behandeling AD(H)D en ASS en de kernproblemen bij AD(H)D/ ASS kregen naast de praktische oefeningen met de methodiek en de ervaringsverhalen hoge waarderingen.