U bent hier

Werk en AD(H)D en ASS

Bij praktisch alle soorten werk wordt van je verwacht dat je, naast het uitoefenen van je vak, ook andere zaken kunt. Dingen die je meestal niet op school leert, maar waarvan wordt aangenomen dat je ze gewoon kunt.

Plannen, bepalen wat als eerste moet en wat later kan, je tijd indelen, je werkrelaties onderhouden, zakelijk communiceren, je spullen voor elkaar houden. Je kunt nog zo goed zijn in je vak, maar als je één of meer van deze dingen niet zo goed kunt, zul je een hoop stress hebben. Het kan zijn dat je irritaties op de werkvloer krijgt en in het ergste geval kun je je baan kwijtraken. Maar waar had je dat moeten leren? En wat te doen als je hier ook nog eens extra moeite mee hebt, omdat je hersens hebt, die het maar lastig lijken te vinden om jezelf in de juiste stand te zetten?

Een cursus timemanagement; als je dit hierboven herkent, heb je dit vast al geprobeerd. Werkt niet, of wel? Ontstressen door een cursus mindfulness, heerlijk hoor, maar hoeveel heb je eraan op de werkvloer? Boeken over effectief werken: je kent ze vast. Maar lezen alleen helpt je waarschijnlijk niet. Wij weten waarom èn hoe het wel lukt.

Ordevos zegt: geen Zen zonder Structuur. Maar ook: geen structuur zonder jouw eigenwijze manier. Je hebt tenslotte bakken ervaring in hoe het niet werkt (èn in welke gevallen wel). Je mag het dan misschien wel niet precies weten, maar wanneer iemand je iets voorstelt, weet je het vast en zeker wel, of zelfs beter! Het gaat hier toch zeker over jou?

Zulke werkproblemen vereisen een speciale coach. Ordevos Coaches weten als geen ander hoe jouw soort hersens werken en hoe we je ermee kunnen helpen je wensen te verwezenlijken. Heb je problemen op je werk of je studie en vrees je het ergste als je er niks aan doet? Praat erover op je werk of met bijvoorbeeld de bedrijfsarts en vraag om een verwijzing naar Ordevos. Samen komen we er wèl. (Eerder gepubliceerd op Facebook/ Ordevos en LinkedIn, aug. 2015, Bonnie Vooijs)