U bent hier

In 10 stappen van diagnose naar grip - E-BOOK

Wat is de verbinding tussen mijn diagnose en de praktische problemen die ik in mijn dagelijks leven tegenkom?
Hoe werk ik, rekening houdend met mijn AD(H)D of ASS, aan meer grip en succes in mijn leven?

  • Let op: dit is een E-BOOK
  • Direct te downloaden
  • Met alle extra's: werkboek, bonushoofdstuk, 5 G.R.I.P. tools en tips
€ 9,95

In dit boek (E-BOOK) vind je de informatie en tools die je niet kreeg toen je een diagnose kreeg.
In 10 korte en krachtige hoofdstukken beschrijft de auteur Bonnie Vooijs de manier om je leven en werk meer op orde te krijgen en te houden.
Dit, terwijl je rekening houdt met je diagnose, want deze bevat waardevolle nieuwe kennis over jou; je valkuilen en je talenten.

Met de 10 stappen* kun jij en je omgeving direct aan de slag. Maak de koppeling tussen jouw andere manier van informatie verwerken en vergroot jouw persoonlijk succes in leven, relaties en werk.

- Incl. gratis: een printbaar werkboek, 5 Ordevos G.R.I.P. tools, aanvullende tips en een bonushoofdstuk

- Gesigneerd door de auteur

- Bevat 100 pagina's en een gratis, direct downloadbaar en printbaar werkboek met extra tips, tools en een bonushoofdstuk

Meer weten over Ordevos coaching en begeleiding? Kijk hier

*De 10 stappen:

Stap 1. Wanneer je net de diagnose ADHD, ADD of ASS hebt gekregen, ben je met een hele nieuwe wereld en de bijbehorende terminologie in aanraking gekomen. Maar welke woorden gebruik jij voor wat je ‘hebt’?

Stap 2. Psychiatrie zegt lang niet alles. Er zijn nog veel meer disciplines die zich bezighouden met gedrag, AD(H)D en ASS. Spiegel je in deze stap eens aan de huidige theorieën en bekijk wat je herkent in jezelf.

Stap 3. AD(H)D of ASS hebben (neurodivergent-zijn), betekent niet per se ‘problemen hebben’. Elk brein is uniek. Zo ook die van neurodivergenten onderling. Leer over neurotypes, neurodiversiteit en bestrijd vooroordelen. Begin met de vooroordelen die je over jezelf hebt.

Stap 4. Wanneer je problemen ondervindt die voortkomen uit AD(H)D of ASS, dan rijzen er vragen. Wat is nu mijn aanleg en wat is een gevolg van leven zonder dat ik wist dat ik AD(H)D of ASS had? De antwoorden op deze vragen bepalen de volgorde waarin jij je grip vergroot.

Stap 5. Leer hoe het komt dat je niet doet wat je weet, terwijl je toch echt wel weet wat je moet doen. Met de gratis G.R.I.P.-tool ‘De grip op- lijst’ in dit hoofdstuk kom je erachter waar jouw uitdagingen liggen als je in het bezit bent van een bijzonder ‘Zwitsers zakmes’.

Stap 6. Zelfleiderschap en regie vragen om een proactieve benadering. Leer wat een reactief brein kan met kennis over proactiviteit en haal de bezem door je oude tips en trucs.

Stap 7. Leer het verschil en waarom je hoofd ze door elkaar gooit en je in je hoofd verdwaalt. Met bewezen effectieve strategieën bouw je aan jouw externe structuur. Met een G.R.I.P. tools vol tips over taken.

Stap 8. Wat is dat eigenlijk, ‘accepteren’? Waarom zit het woordje ‘werk’ in het woord ‘verwerken’? Vertrek vanuit jouw ‘biologie’, terwijl je jouw leven – integraal – anders aanpakt. De G.R.I.P.-tool bij deze stap helpt je inzicht te krijgen in hoe jij je dingen doet, maar nu 'andersom'.

Stap 9. Hoe hou je invloed op alle gebieden van je leven in samenhang, praktisch en alles (letterlijk) op zijn tijd. Je leest in deze stap hoe de TTIG-zaken die voor jou lastig zijn, ook de concrete aangrijpingspunten zijn waarmee je je regie vergroot over alle gebieden van je leven. De gratis G.R.I.P. tool helpt je inzicht te krijgen in het effect van  jouw andere informatieverwerking op de verschillende levensgebieden en hun onderlinge samenhang.

Stap 10. Met de gratis G.R.I.P.-tool ‘Wat is mijn…?’ van stap 10 breng je niet alleen jouw AD(H)D of ASS in kaart. Deze tool maakt je wijzer over jezelf, geeft je aansluiting bij anderen en helpt je optimaal persoonlijk effectief te zijn.

Het ePub bestand openen:

Je kunt een ePub openen met een iPad of een iPhone. Gebruik in dat geval de
app iBooks. Heb je een Mac, dan kun je het daar op ook openen met iBooks.

Het kan natuurlijk ook met een eReader. Heb je geen iPad of eReader dan kun
je het ook op je pc openen.

Je kunt een ePub op je pc openen met Adobe Digital Editions.

Dat kun je hier gratis downloaden:
http://www.adobe.com/nl/solutions/ebook/digital-editions/download.html

Maar je kunt het ook met Magic Scroll openen. Dat is online en daarvoor
hoef je geen software te downloaden.

Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Download eerst het ePub bestand (door op de downloadlink te klikken) en
sla het op op uw pc.

2. Open daarna Magic Scroll door op deze link te klikken:
http://www.magicscroll.net/

3. Klik daarna op de knop "+ Add a book to your library"

4. Klik dan op "Bestanden kiezen" en zoek naar het ePub bestand wat je op
je pc hebt opgeslagen.

5. U ziet dan de cover van het eBook in de bibliotheek van Magic Scroll
verschijnen. Als u op de cover klikt opent het eBook vanzelf.

6. U kunt door het eBook bladeren door op de pijltjes onderaan de pagina te
klikken.