U bent hier

Buddy-aanbieding: 2x het boek "In 10 stappen van diagnose naar grip" voor jou en je partner/ buddy

 

Wat is de verbinding tussen mijn diagnose en de praktische problemen die ik in mijn dagelijks leven tegenkom? Hoe werk ik, rekening houdend met mijn AD(H)D of ASS, aan meer grip en succes inmijn leven?

  • Prijs inclusief verzendkosten
  • Tijdelijke aanbieding
  • Samen aan de slag met de 10 stappen
  • Versterk je relatie
€ 35,00
-+

In dit boek vind je de informatie en tools die je niet kreeg toen je een diagnose kreeg.
In 10 korte en krachtige hoofdstukken beschrijft auteur Bonnie Vooijs de manier om je leven en werk meer op orde te krijgen en te houden.
Terwijl je rekening houdt met je diagnose, want deze bevat waardevolle nieuwe kennis over jou; je valkuilen en je talenten.

Met de 10 stappen* kunnen jij en een belangrijke persoon uit je omgeving direct aan de slag. Dit kan je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook een professioneel begeleider.
Maak de koppeling tussen jouw andere manier van informatie verwerken en de praktijk van je leven. Vergroot met de 10 stappen en de gratis tools jouw persoonlijke succes in je leven, relaties en werk.

- Incl. gratis: een printbaar werkboek, 5 gratis Ordevos G.R.I.P. tools, 10 aanvullende tips en een bonushoofdstuk "ASS en overbelasting"

- Bestel het boek nu en je betaalt tijdelijk geen verzendkosten (normaal € 4,95)

- Het boek bevat 110 pagina's en is inclusief een gratis, direct downloadbaar en printbaar werkboek met extra tips, tools en een bonushoofdstuk

Meer weten over onze coaching en begeleiding? Klik hier

*De 10 stappen:

Stap 1. Wanneer je net de diagnose ADHD, ADD of ASS hebt gekregen, ben je met een hele nieuwe wereld en de bijbehorende terminologie in aanraking gekomen. Maar welke woorden gebruik jij voor wat je ‘hebt’?

Stap 2. Psychiatrie zegt lang niet alles. Er zijn nog veel meer disciplines die zich bezighouden met gedrag, AD(H)D en ASS. Spiegel je in deze stap eens aan de huidige theorieën en bekijk wat je herkent in jezelf.

Stap 3. AD(H)D of ASS hebben (neurodivergent-zijn), betekent niet per se ‘problemen hebben’. Elk brein is uniek. Zo ook die van neurodivergenten onderling. Leer over neurotypes, neurodiversiteit en bestrijd vooroordelen. Begin met de vooroordelen die je over jezelf hebt.

Stap 4. Wanneer je problemen ondervindt die voortkomen uit AD(H)D of ASS, dan rijzen er vragen. Wat is nu mijn aanleg en wat is een gevolg van leven zonder dat ik wist dat ik AD(H)D of ASS had? De antwoorden op deze vragen bepalen de volgorde waarin jij je grip vergroot.

Stap 5. Leer hoe het komt dat je niet doet wat je weet, terwijl je toch echt wel weet wat je moet doen. Met de gratis G.R.I.P.-tool ‘De grip op- lijst’ in dit hoofdstuk kom je erachter waar jouw uitdagingen liggen als je in het bezit bent van een bijzonder ‘Zwitsers zakmes’.

Stap 6. Zelfleiderschap en regie vragen om een proactieve benadering. Leer wat een reactief brein kan met kennis over proactiviteit en haal de bezem door je oude tips en trucs.

Stap 7. Leer het verschil en waarom je hoofd ze door elkaar gooit en je in je hoofd verdwaalt. Met bewezen effectieve strategieën bouw je aan jouw externe structuur. Met een G.R.I.P. tools vol tips over taken.

Stap 8. Wat is dat eigenlijk, ‘accepteren’? Waarom zit het woordje ‘werk’ in het woord ‘verwerken’? Vertrek vanuit jouw ‘biologie’, terwijl je jouw leven – integraal – anders aanpakt. De G.R.I.P.-tool bij deze stap helpt je inzicht te krijgen in hoe jij je dingen doet, maar nu 'andersom'.[GF1] [B2] 

Stap 9. Hoe hou je invloed op alle gebieden van je leven in samenhang, praktisch en alles (letterlijk) op zijn tijd. Je leest in deze stap hoe de TTIG-zaken die voor jou lastig zijn, ook de concrete aangrijpingspunten zijn waarmee je je regie vergroot over alle gebieden van je leven. De gratis G.R.I.P. tool helpt je inzicht te krijgen in het effect van  jouw andere informatieverwerking op de verschillende levensgebieden en hun onderlinge samenhang.

Stap 10. Met de gratis G.R.I.P.-tool ‘Wat is mijn…?’ in stap 10 breng je niet alleen jouw AD(H)D of ASS in kaart. Deze tool maakt je wijzer over jezelf, geeft je aansluiting bij anderen en helpt je optimaal persoonlijk effectief te zijn.